Starscapes

 

Vad kostar det? - Detta är den absolut vanligaste frågan. Men också den svåraste att svara på innan jag fått en bild av rummet och vi diskuterat just dina önskemål. Ett första besök för demo av hur din stjärnhimmel kan komma att se ut är alltid kostnadsfritt. För resor överstigande 200 km tur och retur Knivsta i Uppland tillkommer dock körersättning, för närvarande 18 kr/mil. (I vissa fall tillkommer även ersättning för övernattning.) Vill du ha mer än en stjärnhimmel i samma fastighet får du givetvis rabatt. Även andra rabatter kan förekomma. Kontakta mig för kostnadsberäkning på just dina önskemål!

 

Kan man ha en stjärnhimmel på alla typer av tak? - Ja. Bäst resultat blir det dock på vita eller ljusa tak. På ett mörkt tak syns stjärnorna till viss del när det är ljust i rummet. Ett ljust tak reflekterar också stjärnljuset bättre än ett mörkt.

 

Behövs det någon rengöring innan? - Nej. Och jag använder giftfri, vattenbaserad färg.

 

Blir det en massa kladd? - Nej. Jag använder inte litervis med färg för att måla taket svart. När det är mörkt framstår taket som svart ändå. Allt jag gör är att med en speciell teknik och med speciella redskap applicera ytterst små mängder färg = stjärnorna. Det tar bara ett par timmar, så har du hundratals, ja tusentals stjärnor som tindrar i ditt tak!

 

Vad händer med taklampan? Måste du ta bort den? - Nej, den rör jag inte. Den märks inte när det är mörkt i rummet och den är inte i vägen för din stjärnhimmel.

 

Hur ser det ut när jobbet är klart? - När det är ljust ser du praktiskt taget ingen skillnad alls. Ditt tak ser ut precis som vanligt. Men när det är mörkt i rummet ser det ut som om ditt tak försvunnit och ersatts av ett fönster ut mot den mest fantastiska, stjärnbeströdda himmel du någonsin sett.

 

När börjar stjärnorna lysa och skapa den här underbara effekten? - Stjärnorna börjar lysa i samma ögonblick som du släcker ljuset och det blir mörkt i rummet. Effekten blir starkare efter några minuter när dina ögon vant sig.

 

Hur mörkt måste det vara i rummet? Försvinner effekten om jag öppnar dörren till ett annat rum som har ljuset på? - Ju mörkare det är i rummet, desto bättre syns din stjärnhimmel. Lite ljus som sipprar in genom en dörrspringa gör dock ingenting. Om mycket ljus kommer in genom fönstret rekommenderar jag att du skaffar en bra rullgardin eller, ännu bättre, mörkläggningsgardiner.

 

Hur länge lyser stjärnorna? - Med Super10 Creation Paint lyser din stjärnhimmel hela natten och som starkast de första timmarna. Detta är den populäraste färgen och ger enligt min mening det tveklöst bästa resultatet.

Med Super3 Creation Paint lyser stjärnorna drygt en timme och som starkast de första 15 minuterna. Detta alternativ rekommenderas främst för småbarns sovrum om du som förälder är rädd att ditt barn ska ligga vaket och titta på sin stjärnhimmel för länge i stället för att sova sött!

 

Är det sådana där självlysande klistermärken som jag sett i hobbyaffären? - Nej! Din Starscapes® målning är en "skräddarsydd" illusionsmålning, signerad av mig personligen. Klistermärken tillhör det förgångna. Starscapes® är high tech!

 

Jag har sett självlysande färg tidigare. Är det samma sort som du jobbar med? - Nej, den färg som jag använder tillverkas exklusivt för Starscapes® och används enbart av licensierade Starscapes® Illusionister. Det är en färg som tagits fram för professionellt bruk och lyser tio gånger längre än den färg som man kan finna i en del hobbyaffärer. Med Starscapes® färg lyser din stjärnhimmel hela natten och som starkast de första timmarna.

 

Behöver jag ta bort eller täcka över alla möbler när du ska måla?  - Nej, det finns inget behov att flytta några möbler, så länge det finns utrymme att flytta runt en trappstege. Inga särskilda förberedelser krävs eftersom den teknik och den utrustning jag använder är väldigt "ren"!

 

Hur går det till när du målar stjärnorna? Kan vi se på när du jobbar? - Min teknik och utrustning är Starscapes® affärshemligheter som jag enligt kontrakt förbundit mig att inte avslöja. Därför får ingen annan närvara i rummet när jag utför arbetet.

 

Är målningen permanent, eller kommer den att försvinna med tiden? - Samma stjärnhimmel har suttit i upphovsmannen Mr. Petrashek´s sovrum i 15 år UTAN att effekten försämrats.

 

Kan man måla över den? - Ja, men det kommer nog inte att hända...

 

I vilken del av landet är du verksam? - Jag åtar mig uppdrag överallt. Kontakta mig på mobil 070-43 87 636 eller e-post (per@starscapes.se) så diskuterar vi fram en lösning.

 

Jag hoppas detta har besvarat dina frågor. Tveka inte att kontakta mig om du har ytterligare funderingar.

 

Per Forsström

 

Starscapes® Scandinavia · Per Forsström · Tel 070-43 87 636 · per@starscapes.se